Green Key: Hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven

De sleutel naar een duurzamere wereld

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de horeca, producenten / leveranciers en de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Zo'n 700 Nederlandse bedrijven hebben dit keurmerk inmiddels verkregen - van hotels en restaurants tot campings, groepsaccommodaties en bungalowparken.

Bedrijven met een Green Key-certificaat doen veel meer op het gebied van duurzaamheid dan de wet vraagt.
Zij voldoen minimaal aan de normen van de internationale Green Key-organisatie. Lees hier verder.

Ook de producten van HEEREN VAN LOOSDRECHT zijn  beoordeeld als een Green Key Approved Product. Waarom zijn wij dit? Door onze aanpak en manier van werken, zo verwerken wij Nederlands vlees, de kaas komt van de kaasboerderij van Jan en Anneke de Wit uit Harmelen en de Noordzee garnaaltjes uit Lauwersoog. Onze producten zijn puur natuur, dus zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Wij werken op kantoor papierloos, no waste, onze ketels worden verwarmd met olie en onze vriezers draaien op CO2, dus een zeer korte periode van invriezen. Kortom, de sleutel naar een duurzamere wereld hebben we opgepakt wat er toe heeft geleid dat wij sinds 2020 zijn beoordeeld als Green Key Approved Product.

Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Verduurzaming van de bedrijfsvoering.
Zo zal een Green Key accommodatie altijd zuinig omgaan met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen uw comfortgevoel bevordert, maar dus ook de status van natuur en milieu.