Huizer verenigingen en Heeren van Loosdrecht nemen een smakelijk initiatief!

Het zal veel inwoners van Huizen niet zijn ontgaan: de matzwarte auto’s van Heeren van Loosdrecht Croquetteurs. De reden daarvan is dat twee medewerkers, Jos Viester en Jeffrey Leunenberg, woonachtig zijn in Huizen en daarom een bijzonder initiatief zijn gestart.

Jos Viester: “Nu de horeca is gesloten, zitten onze horeca-afnemers en wij zonder werk. En niet alleen wij, ook verenigingen hebben geen inkomsten nu clubhuizen en kantines zijn gesloten en zij broodnodige inkomsten missen. Maar omdat wij geen ‘stilzitters’ zijn, steken wij de handen uit de mouwen met de actie: Wij hebben de Smaak te pakken!

Samen met Restaurant Beau Geste openen de Heeren van Loosdrecht een pop-upstore waar Broodjes Croquette (scharrelrundvlees) en veganistisch Groentecroquetten worden verkocht. Ook worden er in aanloop naar 5 december ambachtelijke chocoladeletters aangeboden door de meester-chocolatier van Restaurant - Patisserie NoVice 

Bij iedere verkoop gaat een deel van de inkomsten naar één van de deelnemende verengingen: HSV Zuidvogels, SV Huizen, LTV De Bijvanck, BSV De Zuidvogels en de Huizer Hockeyclub. De klanten geven ter plekke door aan welke vereniging zij hun deel van de bijdrage doneren.

De croquetten en bitterballen zijn ook voor ‘to-go’ beschikbaar om thuis te frituren. Door de komst van airfryers en ovenproducten is de frituurpan uit veel keukens verdwenen, maar frituren in een stevige pan gaat ook prima. Vul deze voor de helft met schone frituurolie, zet stabiel op het kooktoestel, breng de temperatuur naar 180° (kookthermometer) en bak je producten tot ze mooi goudbruin zijn.

Croquetteur Jeffrey over frituren: “Veel consumenten denken dat ovenproducten minder vet bevatten, dat is een misverstand, want die worden in de fabriek ook eerst voor gefrituurd. Dus zoals chef-koks beamen gaat er niets boven échte frituur, waar natuurlijk ook hier geldt: geniet, maar snack met mate.“

De pop-upstore is vrijdag open tussen 11:30 en 17:30 en zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur bij Restaurant Beau Geste in de Kerkstraat in Huizen.